کاربرد ذن مدی تیشن در ورزشهای رزمی اثر عبدالرضا مهرگانی (بازگیر)

معرفی کتاب: کاربرد ذن مدی تیشن در ورزشهای رزمی اثر عبدالرضا مهرگانی (بازگیر)
ذن و مدیتیشن در ورزشهای رزمی
ذن از لغت “چان” که یک واژه چینی است سرچشمه گرفته و وارد زبان انگلیسی شده و در فرم اصلی DYANA (دیانا) میباشد.
امروزه ” ذن ” به عنوان یک لغت ژاپنی شناخته میشود و معنی آن در انواع تلفظهای ژاپنی و چینی و انگلیسی، در بحر تفکر غوطهور شدن و اندیشیدن است. ” ذن ” بر اثر برخورد جهانبینی ” تائوئیستها ” و ” کنفومیونسیتها ” با اصول ” ماهایانا” پدید آمده و بنابراین ظهور و بروز تمایلات خیلی نزدیک به ” ذن” را میتوان پس از فراهم آمدن ” سوتراهای بزرگ ماهایانا” در چین دید که این کار توست راهب و مدرس هند ” کومباراجیوا” صورت گرفت.
ذن تعریفی خاص و قالبی ندارد و نه مذهب است و نه ریاضت و نه فلسفه و نه روانشناسی ولی با این وصف، تعاریف چند نفر از متفکرین معاصر ادبیات ذن را نقل میکنیم:
نادیده گرفتن ذن مایه تأسف است؛ زیرا هنرهای رزمی در ظریفترین شکل خود چیزی بیش از رقابت جسمی بین دو حریف، یعنی وسیلهای برای تحمیل اراده فرد بر حریف یا وارد آوردن ضربه فیزیکی بر او است.
در واقع برای استاد واقعی کاراته، کونگفو، آی کی دو، وینگ چان، جودو و دیگر هنرهای رزمی اساسا راهی برای دستیابی به آرامش روحی و روانی، استراحت مغزی و فکری و عمیقترین نوع اعتمادبهنفس به شمار میرود.
بنابراین به پیروی از آن هنر جنگیدن بهوسیله شمشیر، کنجوتسور «روش شمشیرزنی» به کندو تبدیل گشت. بهزودی دیگر هنرهای رزمی پسوند “دو” به خود گرفتند که به مفهوم “راه” است و یا کاملتر بگویم: «راه روشنبینی، خودسازی و فهم.» عنصر اساسی ذن به درجات مختلف در هنرهای رزمی آی کی دو، جودو، کاراته دو، کوان دو، هاپ کی دو، جیت کان دو و در بین دیگر هنرهای رزمی معکوس است.
نقش ذن در هنرهای رزمی تعریف ساده از آن را غیرممکن میسازد زیرا ذن فاقد هرگونه نظریه است از این رو ذن دانشی است درونی و از درون شخص سرچشمه میگیرد که برای آن هیچ توضیح خاص و صریح و قطعی داده نشده است. ذن در هنرهای رزمی بر قدرت فکر و ارتقاء سطح هوش فرد تأکید ندارد و تأکید آن بر عمل شهودی است. هدف نهایی ذن آزادسازی فرد از خشم پندارهای باطل و هیجانهای عاطفی است.
شناسنامه کتاب
سرشناسه: مهرگانی، عبدالرضا، ۱۳۵۹-
عنوان و نام پديدآور: کاربرد ذن مدیتیشن در ورزشهای رزمی/ عبدالرضا مهرگانی.
مشخصات نشر: مهولات: انتشارات جالیز، ۱۳۹۹.
مشخصات ظاهری: ۲۲۹ ص.: مصور، عکس (رنگی).
شابک: ۵۵۰۰۰۰ ریال: 978-622-263456-8
وضعیت فهرست نویسی: فیپا
یادداشت: کتابنامه: ص. ۲۲۹.
موضوع: جنگ تن به تن شرقی
موضوع: Hand-to-hand fighting, Oriental
موضوع: مدیتیشن – ذن
موضوع: Meditation – Zen Buddhism
موضوع: هنرهای رزمی – جنبههای مذهبی – ذن
موضوع: Martial arts – Religious aspects – Zen Buddhism
رده بندی کنگره: GV۱۱۱۲
رده بندی دیویی: ۷۹۶/۸۱۵
شماره کتابشناسی ملی: ۷۴۸۶۱۱۱